Курорты и регионы ОАЭ - Абу-Даби - Ambotis Bulgaria
Абу-Даби

Абу Даби е столицата на най-богатото емирство в ОАЕ. Често я наричат Манхатън на Изтока. Красива крайбрежна улица, архитектурни шедьоври, много джамии, изобилие от зеленина, палми и евкалипти, прекрасни фонтани със странни имена – всичко това може да видите в Абу Даби – град-мечта на всеки пътешественик.

Плажове

Тук се намират най-чистите плажове в света, за което те носят престижната награда „Син флаг“. Огромните вълни на океана се разбиват в шелфа и не достигат бреговете, но са прекрасна гледка за почиващите тук. Това е идеално място за занимания с водни спортове, гмуркане и сърфинг. Плажовете на Абу Даби са големи и покрити с невероятно пухкав пясък, много туристи си купуват сувенири от него за спомен. Плажната зона е добре устроена и се охранява от опитни спасители. Най-известният плаж, на който обичат да почиват и туристите и местните жители е обществения плаж Public Beach. Ценителите на тишината и уединението харесват плажа на остров Бахрейн, Ала Рах и други.

Хотели

В града е изключително добре развита хотелската инфраструктура. За да не потънете в многообразието от възможности е нужно добре да прецените бюджета си и да целта на пътуването си.

Развлечения

Развлечения тук не липсват – можете да се присъедините към многобройните екскурзии - турове в пустинята, джип сафари, риболов в Персийския залив, да пазарувате, да се занимавате с водни спортове или пък да почивате на плажа.

На остров Яс се намира най-големият парк за развлечения „Светът на ферари“, където има много атракции, ресторанти, бутици и даже музей. Тук можете да почувствате адреналина на рали Формула-1 ако се възползвате от симулаторните състезания. Тук се намира и един от най-добрите аквапаркове в цял свят.

Ако искате да се докоснете до девствена природа в региона, можете се включите в екскурзия до остров Сир Бани Яс.

Туроператора за ОАЕ – Ambotis Holidays, ще направи Вашата почивка комфортна и незабравима!


Body END + JIVOSITE