Курорты и регионы ОАЭ - Фуджейра - Ambotis Bulgaria
Фуджейра

Фуджейра е най-младото емирство, преди е влизало в границите на Шарджа. Името си е получило от морско течение преминаващо от Индийски океан от страната на Персийския залив към Евразия.

Разположение

Намира се на брега на Оманския залив, в Индийския океан. Тази красива част на Арабския полуостров граничи с планината Хаджар и Оманския залив.

Основното предимство на Фуджейра е неговата удивителна природа. Прекрасната планина Хаджар и чистото море, великолепните плажове и изобилие от зеленина, това са все неща, с които не могат да се похвалят останалите емирства. Тук, също като в Дубай и Абу Даби има и небостъргачи. Голяма част от населението живее в крайбрежните зони, където е много плодородно и има много кладенци.

Забележителности

Основна забележителност на града е форт Фуджейра, уникално съоръжение от средата на 16 век, неотдавна е реставрирано. Крепостта се състои от няколко сгради, обединени от масивна стена - кула квадратна форма, две панорамни кули с кръгла форма. Височината на кулата е на 2,5м. От кулата се открива прекрасна гледка към града, планината и морето. Това е изиграло важна роля по време на войната. Днес в крепостта има музей. На 30 км северно от града има още една забележителност, построената в средата на 15 век джамия Ал Бидия, привличаща много туристи и поклонници.

Във Фуджейра са обособени три защитени територии, до които се допускат туристи. Това са водопадите Ал-Вурая, градини, Аин Ал-Мадхаб и горещи извори Аин Ал-Хамур, чиито води лекуват много заболявания. Горещите извори се намират в прекрасна долина заобиколена от ниски дървета. Интерес представлява и пазара за камили и панорамните площадки в планината, от които се откриват невероятни гледки.

Хотели

В района има много хотели, всеки е уникален със своята архитектура.

Хотелът Iberotel Miramar Al Aqah Resort  5*се намира на брега на Индийския океан и е обзаведен изцяло в мароканси стил, на 1,5 км от летището.

Хотел Rotana 5* е прекрасен СПА-хотел , който предлага на своите гости център за различни водни спортове. Намира се в подножието на планината Хаджар и гостите му могат да се наслаждават на невероятни планински гледки.

Близо до термалните извори, на първа линия се намира плажния комплекс Le Meridien, който се отличава от всички останали хотели със своята уникална каскадна архитектура.

Развлечения

Във Фуджейра има голямо разнообразие от развлечения за любителите на активната почивка. Идеални места за гмуркане: Островът на акулите, Трите скали, изкуствен риф, островите Диба, Снупи и Мартини. Ако почивате във Фуджейра, можете да прекарате времето си много разнообразно, като направите пешеходен тур по планинските хълмове, до коритата на пресъхналите реки или на чистите и прекрасни плажове на брега на океана, като пазарувате в многобройните молове и да дегустирате ястия от местната арабска кухня.

Топлият климат във Фуджейра и разумните цени са отлична възможност да го посетите целогодишно.

Туроператора за ОАЕ – Ambotis Holidays, ще направи Вашата почивка комфортна и незабравима!


Body END + JIVOSITE