Важна информация за ОАЕ - Ambotis Bulgaria

Важна информация за ОАЕ

Важная_информация_по_ОАЭ

 • Пътуванията до ОАЕ се осъществяват с авиокомпания Fly Dubai. Цената се определя в зависимост от датата на пътуването и наличието на свободни места към момента на запитването.
 • Допустимото тегло на чекирания багаж на авиокомпания Fly Dubai, на пътник е  20 кг, а на ръчния багаж е 7 кг.
 • Внимание! Считано от 1 юни 2018г. се въвеждат нови правила за регистрация на багажа на международно летище Шаржа. 
 • Храна не се предлага на борда на самолетите на авиокомпания Fly Dubai. Храна можете да поръчате предварително или на борда на самолета. Цената за едно хранене топла храна, на човек във Fly Dubai е 20$.

 • Нови правила за внасяне на лекарства на територията на ОАЕ.
  По информация на Министерство на здравеопазването и профилактиката на ОАЕ всички туристи трябва да попълнят електронен формуляр, за да получат разрешение за внасяне на лекарства за лично ползване. За да попълните този формуляр е необходимо да създадете профил в сайта на министерството (www.mohap.gov.ae), да изтеглите и попълните формуляра, да прикачите необходимите документи /рецепти, потвърждение за продължителността на пребиваването в ОАЕ и паспортни данни/. Одобрение и разрешение от министерството ще получите до 1 /работен/ ден. Лекарствените средства ще бъдат проверени от инспектори със съдействието на служители на митницата при пристигане. 

  Нови правила за регистрация на багажа на Международно летище Шаржа, действащи от 4 декември 2018 година.

  Съкратената версия на документа е достъпна онлайн на сайта на Международно летище Шаржа https://www.sharjahairport.ae/en/

  Нови правила за регистрация на багажа:

  1. Допустимият за превоз багаж трябва да има минимум една плоска страна /по-долу са дадени примери/
  2. Багаж, който няма поне една плоска страна е необходимо да бъде опакован отново в одобрена картонена кутия. HALA services са единствения оторизиран агент, предоставящ картонени кутии за опаковане на багажа. За опаковане на багажа се заплащат стандартни такси.
  3. Багаж, завързан с връв или еластична тел не отговаря на изискванията за превоз. Препоръчваме да се използва стреч фолио или опаковъчно тиксо.
  4. Два куфара или чанти, които са свързани не отговарят на изискванията и няма бъдат приети за превоз.
  5. Наднорменият багаж също трябва да се опакова отново. Наднорменият багаж се таксува по стандартни тарифи. Моля, да предвидите време за повторно опаковане и регистрация, в случай на наднормен багаж.
  6. Багаж, който не отговаря на изискванията за размери /дължина, височина и ширина/ 90Х75X60 см и ги превишава и/или, който няма нито една плоска страна е необходимо да се регистрира на гишето за регистрация като извънгабаритен багаж. Моля, да предвидите повече време за регистрация на извънгабаритен багаж.
  7. В сайта на летище Шаржа може да се запознаете по-подробно с правилата за превоз на багаж и забранените за превоз предмети.

                                Забранено                                                                             Разрешено

  bags_air_arabia.jpg

  Body END + JIVOSITE