Ларнака

Ларнака е един от трите най-големи кипърски града, който може да се похвали не само с бързо развиваща се търговия, но и с привлекателност от гледна точка на туризма. Ларнака приветства хиляди туристи от цял свят.

Ларнака е град с доста богата и интересна история, която започва в предхристиянски времена. По-рано на мястото на града имаше голямо пристанище. Ларнака гостоприемно отварят вратите си за тези, които искат да се отпуснат в комфорт и удоволствие.

Почивка в Ларнака е преди всичко плажна почивка. Температурата през летните месеци достига 32 ° C, водата се затопля перфектно.

Една от основните забележителности на Ларнака е църквата "Св. Лазар", християнски храм. Църквата е построена през 9 век на мястото на гроба на Лазар, който в продължение на много години е бил епископ на Кийт (Ларнака). Част от мощите му се съхраняват в църквата. Най-древният археологически обект на Kition - археологически музей. Турска крепост. Римокатолическа църква с францискански манастир;

Много популярно и любимо място за туристите е крайбрежната алея Финикудес. Името е напълно оправдано - по целия насип, който се намира само на няколко десетки метра от морето, са засадени високи стръмни палмови дървета. От двете страни има множество кафенета и барове, много от тях имат открити тераси с прекрасна гледка към пристанището и яхтите.

В града има добре развити водни спортове: уиндсърфинг, яхтинг, парасейлинг, гмуркане. На феновете на последните се предоставят уникални възможности да се потопят в потънали кораби.

Лимасол

Лимасол се счита за най-забавния и "космополитен" град, обичан как то от млади хора, така и от семейни почиващи . За децата има три водни парка, увеселителен парк и единствената зоопарка в Кипър. Курортът е особено подходящ за тези, които искат да посетят различни части на острова, защото се намира на половината път между всички забележителности.

В града има много първокласни хотели, ресторанти, таверни, кафенета, барове и дискотеки. На туристите се предлагат разнообразни екскурзии до интересни туристически маршрути.

На всички плажове са тъмен пясък и на места камъчета. Най-популярният плаж Dassudi, който е получил Син флаг. Най-добрият плаж Ladies Mile, с дължина почти 8 километра.

Пафос

Пафос е известен най-вече като родното място на Афродита. Модерният Пафос е разделен на две части: горната е разположена на хълм каде то расположени търговски център на града, пазар и администрация; а на дъното, «Като Пафос», - туристическа зона със люксозни хотелите, барове, таверните.Тук е построена нова алея, която води до яхтеното пристанище където се откриват невероятни гледки.

Протарас

Протарас е курортно градче с пясъчни плажове и красиви скалисти заливи, идеално място за спокойна семейна почивка. Има много модерни хотели, както и хотелски апартаменти, ориентирани към семейства. Протарас може да бъде препоръчан и на тези, които предпочитат да живеят близо до Агия Напа с неговите развлечения, но в същото време на тихо и спокойно място.

Агия Напа

Агия Напа - популярен курорт с оживен нощен живот, идеален за младежки отдих. Нищо чудно, че Агия Напа (или Айя Напа) често се нарича „втората Ибиса”: огромен брой дискотеки, барове и таверни потвърждават този статус. Водният парк, широките плажове със златист пясък и плиткото безопасно море правят това място също привлекателно и за семейства с деца.

В центъра на града има много ресторанти, нощни клубове и магазини за сувенири. Нощният живот на Агия Напа е фокусиран върху така наречената улица на клубовете: на пешеходната пътека, промоутърите раздават листовки за напитки на входа на заведенията и активно канят хора в барове, дискотеки и партита с пяна. В някои клубове партиите плавно се превръщат в улични танци. Атмосферата е много неформална, без контрол на лицето. Много млади хора от Англия, Финландия, Русия, Франция, Испания и т.н. идват в Агия Напа, тъй като атмосферата в града е млада и много приятелска, доста лесно е да се намери компания и нови познати в центъра на града и в хотелите. На площада в центъра на града, близо до фонтана, църквата и манастира, се провеждат безплатни концерти на открито няколко пъти в седмицата.