Подробни условия за анулиране съгласно Договора

 1. В случай на анулиране на потвърдена обиколка, е възможно да се удържат следните санкции от клиента:
 • до 60 дни преди датата на пътуването без неустойки
 • от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 30% от общата стойност на пътуването 
 • от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% от общата стойност на пътуването
 • от 14 до 8 дни преди датата на пътуването – 80% от общата стойност на пътуването
 • По-малко от 7 дни, включително непристигане (непоявяване на турист на полет, хотел) - 100%

Тези срокове не са валидни в периоди на празници или ако в общите условия за конкретното пътуване е указано друго.

Заявки за анулиране на резервации се приемат само в писмена форма и се обработват от ТУРОПЕРАТОРА до 17:00 ч. в работните дни. Заявки получени след 17:00 часа или в почивни и празнични дни се обработват в първия следващ работен ден, при което се прилагат неустойките за анулиране, валидни към датата на обработка на заявката за анулиране. При анулиране следва да се имат предвид почивните и празничните дни в България и държавата на пътуването.

 1. В случай на ануляция на резервация със дати на пътуване в периода от 24.12 до 10.01, размерът на неустойката е от 90% до 100%.
 2. При анулиране на отделни хотели, независимо от момента на анулиране, е възможно да се наложи санкция в размер до 100% от престоя.
 3. В случай на анулиране на издадени самолетни билети се начислява неустойка в зависимост от тарифите и правилата на авиокомпанията.
 4. В случай на неспазване на условията за плащане на резервацията, резервация може да бъде отменено без допълнително уведомление. Анулирането на заявлението не освобождава клиента от плащане на неустойки по договор.
 5. Извършването на всякакви промени (промяна на паспортни данни, прехвърляне на дата на резервацията, (замяна на туристи, замяна на услуги, и т.н.) се извършва със съгласието на туроператора, докато туроператорът си запазва правото да преизчисли разходите за резервацията и изисква от клиента допълнителна такса от 20 лв.

* Забележка: Размерът на неустойките са примерни и определяват се във всеки отделен случай.