- Ambotis Bulgaria

Атика

Търсене на хотел

Атика е живописен полуостров, разположен в югоизточната част на Гърция. Обграден е от планини, а бреговете му се мият от Егейско море. Това истинско съкровище, някога е било културен и научен център на Европа и до сега е известен в целия свят.

Атика неминуемо привлича любителите на изкуството, ценителите на историята или просто ценителите на хубавата почивка. Тук са едни от най-популярните туристически райони на Гърция, които разполагат с голяма хотелска база и специализирани лечебно-възстановителни центрове.

Тук, в Атика, евкалиптовите и маслиновите горички създават перфектния лечебен микроклимат. От златистите плажове се открива гледка към нос Сунион, ограден със скали,  а на върха му се извисява от древни времена храма на Посейдон.

В Атика се намира столицата на Гърция - град Атина. Курортите в този регион, разположени в Атинската ривиера са сред най-известните и търсени курорти на Гърция.

Атика разполага с разнообразни възможности за екскурзии и с прекрасни плажове за една незабравима морска почивка.

Враврона

Враврона е истинско съкровище на Атика, малък град, разположен на 32 км от Атина. От тук се открива зашеметяваща гледка към живописните изумрудени планини, лозя, маслинови горички, плажове и безкрайно синьо море.

Това е една от най-модерните области в Северна Гърция, където инфраструктурата, обслужването и подходът към гостите ще задоволят и най-взискателните туристи. Курортът е известен със своите ресторанти с невероятна кухня, хотели с високо ниво на обслужване, а великолепните бели пясъчни плажове няма да оставят равнодушни ценителите.

Глифада

Един от най-елегантните курорти в Атика, за туристи с изтънчен вкус. Намира се в непосредствена близост до Атина, което създава отлична възможност да бъдете в центъра на събитията, на активния нощен живот и на културния живот на гръцката столица. Самата Глифада обаче не отстъпва на Атина с броя и нивото на ресторанти, бутици и елитни клубове.

Препоръчва се за изискана романтична или семейна почивка.

Лагониси

Лимонови градини, много километри плажове, водни спортове и някои от най-добрите хотелски комплекси в Северна Гърция - така накратко можете да опишете курорта Лагониси. Тук гостите съчетават  релакс почивка и уединение със спортни и туристически обиколки.

Близостта на развлекателни и търговски центрове прави Лагониси привлекателен за тези, които ценят комфорта на съвременния градски живот. Курортът се намира на същия полуостров, на 25 километра от Атина. 

Лутраки

Курортният град Лутраки е място  за лечение и възстановяване. Градът е световно известен  със своите лечебните извори, термалните и минералните си води. Съвременният уелнес център не спира да работи през зимния период.

Курортът предлага отлична възможност за съчетаване на почивка и възстановяване на здравето с разглеждане на забележителности от октомври до април, както и морска почивка с плаж от април до края на септември.

Нос Сунион

Античен храм на Посейдон, зашеметяваща красота на залези, скалисти скали, бяла пяна на Егейско море и плажове….. снежно-бели пясъчни плажове, простиращи се по носа.

Курортът разполага и с уелнес, SPA и таласо центрове.

Body END + JIVOSITE