Остров Корфу - Ambotis Bulgaria

о. Корфу

11-interesnyih-faktov-korfu-2[1].jpg
Търсене на хотел

Корфу или Керкира, както го наричат местните гърци, е най-северния остров от архипелага на Йонийските острови. Брегът на Корфу предлага множество живописни заливи. Наричат го изумрудения остров, защото това наистина е най-зеления остров в Гърция. Красотата на Корфу е в състояние да впечатли и най-опитния пътешественик. Маслиновите горички, боровете, цитрусовите дървета създават една наистина уникална картина.

На Корфу има повече от 800 църкви и манастири. Не е изненадващо, че поклонници от цял свят идват на този изумруден остров. На специална почит се радва църквата на Свети Спиридон, който е покровител на острова. Тук се съхраняват нетленните мощи на светеца, донесени на Корфу от Константинопол. 

Понтикониси или "остров на мишките", се намира срещу Канони, на 4-5 км от столицата на острова. Този малък остров е обявен за защитена територия. Тук, по стълби от бял камък, може да се стигне до църквата на Пантократор. Понтикониси често се свързва с това стълбище, което прилича на опашката на мишка. Недалеч от Понтикониси, върху малко парче земя, свързано с Канони с тясна пътека, е построен манастира Панагия Влахернон.  

Канони - едно от най-известните и най-посещаваните места на острова, разположено на едноименния полуостров. Той предлага прекрасна гледка към манастира Панигия Влахернон и Понтикониси. 

Чара на столицата на острова - град Корфу, се дължи на различните стилове и тенденции, запазени в елементите на местната архитектура. Столицата може да бъде разделена на Стария и Новия град. Старият град се намира в района между Еспланада и новата венецианска крепост. Именно Стария град с неговия лабиринт от улички е вписан от ЮНЕСКО в списък на световното културно наследство.

Въпреки преобладаващото венецианско влияние, френското и английското влияние също е изиграло роля в сегашния облик на столицата. Корфу - идеално място за тези, които планират релаксираща почивка на плажа или искат да получат естетическа наслада от красотите на това място. Огромният избор на хотели от най-бюджетни варианти за настаняване до най-луксозни вили удовлетворява всички категории туристи.

Body END + JIVOSITE