Остров Крит - Ambotis Bulgaria

Остров Крит

Търсене на хотел

Крит е рай за туристите, с древните си градове и селища, луксозни хотели и чисти, добре поддържани плажове. Крит е обагрен в три цвята: син - като безкрайното море и небе, бял - като рибарските лодки, поклащащи се на вълните, и зелен - като величествените гори с кипариси, борове, дъбове и кестени. Тези, които предпочитат активна и разнообразна почивка, могат да се разходят навътре в острова и да се насладят на уникалната му природа, с величествени планини и калейдоскоп от запазените древни паметници.

Историята на острова датира от преди 5000 години. Високоразвитата Минойска цивилизация е оставила следи в по-голямата част от Егейско море и континенталната част на Гърция. По-новите цивилизации, също са оставили след себе си богато културно и историческо наследство като дворцови комплекси и други монументални сгради. Сегашният архитектурен облик на остров Крит е съчетание на различни култури, вследствие на многото завоевания на острова. Борбата срещу нашествениците, в продължение на вековете е формирала в жителите на острова техния твърд, горд и непокорен  характер, но въпреки това те са останали много отворени и приятелски настроени гостоприемни хора. Много села на остров Крит са съхранили стария си начин на живот и все още спазват традициите на своите предци.

Основните курорти са разположени на изток и запад от столицата на остров Крит Хераклион. На изток са туристическите зони Херсонисос, Малия и Сталида, известни с нощния си живот, които често са предпочитани от младите хора. Елунда, Плака и Агиос Николаос са подходящи за семейни почивки. В западната част на острова са живописните потопени в зеленина градове Ретимно и Ханя, съчетание от венецианската и гръцката архитектура.

На Крит всеки ще намери нещо за себе си - да се запознае с историята на една от най-древните цивилизации - Минойската, да посети древни манастири, планински селца и долини, да се отпусне с приятели на борда на яхта, да се забалява в аквапарк, да се запознае с традиционни народни танци, да вкуси гръцката кухня - една от най-вкусните и здравословни в света и какво ли не още... Нека ви покажем истинския Крит, място, където ехото на римската, византийската и османската култури създават богата и красива мелодия, за да почувствате атмосферата на една от най-красивите части на Гърция.

Body END + JIVOSITE