Полуостров Пелопонес - Ambotis Bulgaria

Полуостров Пелопонес

Търсене на хотел

Пелопонес е най-южната част на континентална Гърция и Европа. В резултат на геоложки процеси, регионът няколко пъти е ставал ту част от континентална Гърция, ту остров. През XIX век е прокопан Коринтския канал, като това превръща окончателно Пелопонес в остров, който обаче има официален статут на полуостров.

С всяка част на този регион се свързва легенда или мит, като родно място и център за развитие на древногръцката цивилизация, Пелопонес има много исторически забележителности. С изключение на градовете Атина и Тива, почти всеки популярен древногръцки град е разположен на територията на Пелопонес.

Сред забележителностите са замъка в Тиринт, храмовете в Коринт, Васах, Немея, светилището на Древна Олимпия, театъра в Епидавър, древния религиозен център Тегея, един от най-великите градове на древността - античната Месина и разположения в близост до Спарта град Мистра, както и множество средновековни крепости от Метони до Монемвасия ...

Почивката в този район ще зарадва туристите с отлични плажове, копринен пясък и топло нежно море. Гръцката кухня е представена в ресторантите на Пелопонес с ястия от морски дарове, изобилие от ястия със зеленчуци и месо, местни сирена и вино.

Отсъствие на промишлени предприятия, много уединени планински села, пасища, древни византийски градове, невероятен пейзаж - всичко това придава на полуострова особен чар и притегателна сила. Пелопонес е обитаван от праисторически времена. Съвременното му име означава "Остров на Пелопс" в чест на  древногръцкия митологичен герой, който успява да покори  целия регион.

Пелопонес изненадва с разнообразие от впечатляващи древни руини. В продължение на хиляди години тази област е изхранвала кралства и империи, и е свидетел на раждането на съвременна Гърция. Руините на крепости от бронзовата епоха, гръцките и римските храмове, театрите, както и византийските, венецианските и тюркските селища ... следите на тези изчезнали цивилизации са издържали изпитанието на времето и са повод за интерес и възхищение пред всеки любознателен пътешественик.

Body END + JIVOSITE